Pekgöz: Yeni bir Türkiye” sloganının içini doldurmalılar

Pekgöz:  Yeni bir Türkiye” sloganının içini doldurmalılar

AK Partinin Yeni bir Türkiye” sloganıyla yol almaya çalıştığını ifade eden Avukat Abdullah Pekgöz, bütün sloganları gibi bu sloganın da içinin boş olduğunu söyledi.

“YENİ TÜRKİYE” NE DEMEK?  

Siyasi otoritenin yeni sloganının taze taze fırından çıktığını ifade eden Pekgöz, “‘Yeni Türkiye’ kulağa hoş gelen bir slogan. Biz insanlara zaten ‘Yeni’ kelimesi hep hoş gelmiştir. Hele bir de otorite tarafından sloganda kullanılıyorsa, tılsımlı, sihirli bir çağrışım yapar ve her şeyin bir anda güllük gülistanlık olacağına inandırır. Oysa olmayacağını, olamayacağını hepimiz bal gibi de biliriz ama Nasrettin Hoca’nın göle maya çalması misali ‘ya tutarsa’ diye ‘Evet, slogan tamam, Yeni Türkiye’… Slogan tamam da bunla neyi kastediyorsunuz? Bu söylemin içini doldurmanız gerekmez mi? Bir türlü açıklamıyor, açıklayamıyorsunuz. Bu ‘yeni’ kelimesiyle siyasi yapıyı mı, idari yapıyı mı, ideolojik yapıyı mı, yani devlet yönetme sistemini mi kastettiğinizi açıklamıyorsunuz” dedi.

BAŞBAKAN “MACHIAVELLI” HAYRANI

Sözlerine devam eden Pekgöz, şöyle konuştu: “Şimdiki sisteminiz yeni Türkiye ise, "Eski Türkiye" den neden vazgeçildiğini, sakıncaları varsa niye açıklamıyorsunuz. Yeni başbakanımız hayırlı olsun. Basında hayatı ve inandığı değerlerle ilgili yazılanları okuduğumuz zaman Sayın Başbakanın iyi bir Machiavelli yorumcusu ve hayranı olduğunu öğreniyoruz. Öğretim üyeliği sırasında öğrencilerine ısrarla bu şahsın ‘Prens’ isimli kitabını okumalarını önerdiğini biliyoruz. Machiavelli düşüncesi, ne olursa olsun mutlak otoriteye inanır, gücün ve iktidarın devamı için gerektiğinde insanların değer verdiği şeylerin görmezden gelinmesi gerektiğini, devlet idarecisinin tekliğini ve mutlak gücünü savunur.”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız